Ben Miles als Thomas Cromwell – een onvoorspelbaar iemand die je zomaar aan zijn mes kan rijgen

Leuk interview met Hilary Mantel en Ben Miles bij de BBC. Ben Miles speelt Thomas Cromwell in de toneelversie van Mantels romans over Henry VIII: Wolf Hall en Het boek Henry (Bring up the bodies).

De hoofdrolspeler hoefde niet te lijken op de Thomas Cromwell zoals geschilderd door Hans Holbein de Jonge in 1533. Hij moest wel iets onvoorspelbaars uitstralen. Alsof hij je ´s nachts op een afgelegen plek zomaar een mes in je lijf kan steken.

Kijk het interview zelf:
BBC News: ‘Someone who might knife you’-  Mantel on Cromwell

***

Zie ook:
Hilary Mantel – Het boek Henry (Bring up the bodies)

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Cultuurbunker.nl gebruikt cookies (soms ook van andere partijen) om de website zo goed mogelijk te laten werken en de website te verbeteren. Als je op akkoord klikt, ga je ermee akkoord dat de cookies worden geplaatst. Meer informatie over de cookies en de data die we verzamelen staat op de pagina:  Privacybeleid en cookies