De Fenomenale Feminateek als 3D kunstwerk

Louis Paul Boon. Hij was de schrijver van het beste boek ooit: De Kapellekensbaan, maar ook een schilder. En hij verzamelde plaatjes van blote vrouwen.

Boon wordt vanwege zijn verzameling naakten nogal eens afgeschilderd als een vieze man, oftwel ‘viezentiest’. Onterecht uiteraard. De schoonheid van het lichaam is al eeuwen een belangrijk onderdeel van de kunst. Het kunstenaarsduo Jon Waterschoot en Ibe Ryde maakte met een selectie uit de verzameling van Boon een multimediale voorstelling. Het doel was het publiek met een kunstenaarsblik naar de verzameling van Boon laten kijken. Drie facetten staan erin centraal:

  • VOELEN – het op zoek gaan naar beelden
  • WILLEN – het categoriseren van de beelden
  • KENNEN: het archiveren van de beelden.

De video maakte deel uit van het onderdeel Willen – Netwerk der lusten.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FnnE1DvKGbg]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Cultuurbunker.nl gebruikt cookies (soms ook van andere partijen) om de website zo goed mogelijk te laten werken en de website te verbeteren. Als je op akkoord klikt, ga je ermee akkoord dat de cookies worden geplaatst. Meer informatie over de cookies en de data die we verzamelen staat op de pagina:  Privacybeleid en cookies