Op bedevaart?

Mijn zwerftdagen door Duitsland voerden me al door vele plaatsen niet ver over de grens. Düsseldorf, Keulen, Frankfurt, Bonn, Essen. Toch kan het nog dichter bij. Wat weet ik eigenlijk van Kleef? Van Goch? Of van het bedevaartsplaatsje Kevelaer?

En zo is een nieuw project gemakkelijk geboren. Geen weekeinden weg met lange treinreizen deze keer. Maar gewoon op een verloren zaterdag of zondag in de auto en maar zien wat we tegenkomen. Ik geef toe dat Kleef, Goch en Kevelaer minder spannend klinken dan Berlijn, Barcelona of Parijs, maar dat hoeft de pret niet te drukken.

Voor Kleef trek ik denk ik graag een aparte dag uit. Het museum Kurhaus Kleef is erg interessant, het Tierpark met tiergarten nodigt zeker uit voor een wandeling en op een mooie dag kan het wellicht met de fiets vanuit Nijmegen.

Kevelaer is misschien prima te combineren met Goch. Inlezen voor Kevelaer kan uiteraard op de Wikipedia-pagina of stedentipsvoortrips.

Alleen nog even wachten op mooie voorjaarsdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Cultuurbunker.nl gebruikt cookies (soms ook van andere partijen) om de website zo goed mogelijk te laten werken en de website te verbeteren. Als je op akkoord klikt, ga je ermee akkoord dat de cookies worden geplaatst. Meer informatie over de cookies en de data die we verzamelen staat op de pagina:  Privacybeleid en cookies