Een nacht bij Herman

Vette Herman, vieze Herman; in de jaren ’70, ’80 en begin jaren 90 wist iedereen in Nijmegen wie je daarmee bedoelde. Of beter gezegd: wat je daarmee bedoelde. Vette Herman was namelijk in de volksmond de geuzennaam voor ’t Parijse keldertje’. Een souterrain in de Nijmeegse wijk Bottendaal waar je tot diep in de nacht terecht kon voor paardenbiefstuk met friet. Op een echt bord, met echt bestek.

Een nacht bij Herman

Toen begin jaren ’90 duidelijk werd dat Herman de zaak ging sluiten, maakten Peter van der Heijden en Hugo Rikken een documentaire over Herman, getiteld: ‘Een nacht bij Herman’. Sinds vorig november staat deze op YouTube. Een stukje Nijmeegse glorie en nostalgie dat je niet mag missen.


 

Deze inhoud is niet te zien omdat je cookies van derde partijen hebt geweigerd. Verander je cookie-voorkeuren.

Herman in Trouw

Op 15 oktober 2018  is Herbet Detmers (Hermans echte naam) overleden. In Trouw verscheen een mooi artikel over Herman in de rubriek Naschrift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Cultuurbunker.nl gebruikt cookies (soms ook van andere partijen) om de website zo goed mogelijk te laten werken en de website te verbeteren. Als je op akkoord klikt, ga je ermee akkoord dat de cookies worden geplaatst. Meer informatie over de cookies en de data die we verzamelen staat op de pagina:  Privacybeleid en cookies