Deutsches Historisches Museum in Berlijn

Het DHM (Deutsches Historisch Museum) in Berlijn is een enorm indrukwekkend museum. Je vindt er ontzettend veel informatie over de Duitse geschiedenis. Van het begin van de beschaving tot de hereniging in 1990 en verder.

Afgelopen zomer was ik weer eens in Berlijn en heb ik dit museum aan Unter der Linden eindelijk bezocht. ‘s Ochtends rond 10.30 uur ging ik naar binnen en tegen 16.30 kwam ik pas naar buiten. Dat was inclusief een half uurtje lunchen, maar een absoluut record voor mij als het gaat om museumbezoek.

Wat is er te zien in het Deutsches Historisches Museum?

In het DHM loop je langs beelden en verslagen van 1500 jaar Duitse geschiedenis. Er zijn meer dan 7000 voorwerpen en schilderijen te zien. Gegroepeerd rond thema en tijd. Met zeer uitgebreide uitleg over maatschappelijke en politieke ontwikkelingen, inclusief oog voor het leven van alledag. Er zijn twee verdiepingen: de geschiedenis van Duitsland tot de nederlaag in WO I en de geschiedenis van Duitsland vanaf 1918. Daarnaast zijn er regelmatig tijdelijke tentoonstellingen.

Meer informatie: http://www.dhm.de/

 

Berlijn Deutsches Historisches Museum
Het Zeughaus aan Unter der Linden in Berlijn, gefotografeerd vanaf de Berliner Dom. Het Deutsches Historisches Museum is gevestigd in dit gebouw. © Pascal Klaassen

 

 

 

 

Geef een reactie