Ugo Rondinone tot 29 mei in Booijmans Van Beuningen

Afgelopen weekend naar Rotterdam geweest. Supergaaf. Zeker het bezoek aan het museum Booijmans Van Beuningen was de moeite waard. Vanwege de permanente collectie en vanwege de tijdelijke voorstelling die Ugo Rondinone heeft gemaakt.

Zaal vol clowns

De voorstelling van Ugo Rondinone bestaat uit meerdere objecten, maar de clowns vallen het meest op. Al is het maar omdat ze de hele ruimte domineren. Samen vertegenwoordigen de clowns het leven van individu gedurende 24 uur. Booijmans Van Beuningen is het eerste museum dat de clowns laat zien.

Clown van Ugo Rondinone
Een van de clowns Ugo Rondinone © foto: Pascal Klaassen

Visueel spektakel

Ik vond het een fascinerende tentoonstelling. Het is ‘moderne kunst’ op basis van beelden waarvan je gelijk ziet wat ze voorstellen, maar waarover je ook langer na kunt denken of filoseren als je wilt. Zeg maar figuratief en conceptueel voor de prijs van één. De tentoonstelling is op de eerste plaats vooral ook een indrukwekkende visuele ervaring. Al die witte clowns, gekleed in felgekleurde kleding, zien er geweldig uit. Verder is het interessant te kijken naar de interactie die de bezoekers van de tentoonstelling met de  clownsfiguren aangaan. Zo maakt iedereen die de ruimte betreedt, deel uit van de tentoonstelling. Het werk van Ugo Rondinone is nog tot 29 mei te zien in Booijmans Van Beuningen.


 

Meer informatie:

  • website: Ugo in Booijmans

Geef een reactie